Doden bij brand in kamp Moria

Bij een brand in kamp Moria op Lesbos zijn drie mensen om het leven gekomen. Volgens de Griekse politie gaat het om een vrouw en twee kinderen. Het is onduidelijk of er meer slachtoffers zijn gevallen.

Aan het einde van de middag brak er brand uit in een van de containers die als wooneenheid wordt gebruikt. Het vuur sloeg over naar aangrenzende wooneenheden. Volgens de burgemeester van Lesbos zijn er in totaal zeven containers in het kamp in vlammen opgegaan. Iets eerder was ook al brand gesticht net buiten Moria.

Verschillende Griekse media melden dat er een evacuatie op touw is gezet toen er na de brand relletjes ontstonden in het kamp. De politie gebruikte traangas om de migranten uit elkaar te houden.

De brand zou uit protest zijn aangestoken door migranten die eisen te worden overgebracht naar het vasteland, schrijft de krant Kathimerini. Maar volgens Hulporganisatie Because We Carry, die ook in het kamp aanwezig is,  is de brand ontstaan door kortsluiting in een kookplaat in een van de containers.

In Moria verblijven momenteel bijna 13.000 migranten en vluchtelingen, terwijl het kamp berekend is op 3000 mensen. De leefomstandigheden in het kamp zijn zeer slecht.

Update 1/10: In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld door de Griekse politie  is er één dodelijk slachtoffer gevallen bij de brand. Het gaat om een (Afghaanse) vrouw, haar kind raakte gewond.

4 Responses to Doden bij brand in kamp Moria

  1. […] Twee doden bij brand in kamp Moria […]

  2. Maarten den Ouden schreef:

    Vreselijk. Luister vooral ook naar de uitzending van Bureau Buitenland (link onder het artikel). Europa moet zich schamen.

  3. Darling Doormat schreef:

    Onverwacht is zulk nieuws helaas niet.

  4. […] Twee weken geleden brak in kamp Moria op Lesbos een brand uit waarbij een Afghaanse vrouw om het leven kwam. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: