Coca Cola mag niet adverteren met Parthenon

Coca-Cola Hellas mag geen flesjes frisdrank meer verkopen met afbeeldingen van het Parthenon, het parlementsgebouw in Athene en de Witte Toren van Thessaloniki. De Raad voor Communicatiecontrole heeft het bedrijf verzocht de promotiecampagne binnen 30 dagen te beëindigen.

De afbeeldingen van de iconische Griekse gebouwen moeten verwijderd worden van alle flessen, gekoelde displays, reclameborden en andere reclames van het frisdrankmerk.

De beslissing volgt op klachten van de Griekse frisdrankproducenten Loux, Vikos en Epsa. Zij stapten naar de Raad voor Communicatiecontrole omdat Coca-Cola Hellas geen toestemming heeft gevraagd aan het ministerie van Cultuur voor het gebruik van de culturele symbolen als promotiemiddel. Dat is sinds juli van dit jaar wel verplicht volgens een nieuwe wet.

De drie frisdrankbedrijven beschuldigen Coca-Cola Hellas van oneerlijke reclamepraktijken en kaartten de zaak aan bij de Griekse mededingingsautoriteit. Volgens Newmoney.gr is Ioannis Marlafekas, de CEO van Loux Marlafekas SA, zelfs van plan om naar de rechter te stappen.

“We kunnen het er niet bij laten zitten. Een bedrijf exploiteert de geschiedenis van een land zonder toestemming en het ministerie van Cultuur gedraagt zich als Pontus Pilatus”, zegt Marlafekas tegen Newmoney. “We zullen alle beschikbare middelen gebruiken die de wet ons geeft om deze aanstootgevende actie te stoppen.”

Coca-Cola Hellas zegt dat ze met deze specifieke campagne het Griekse toerisme willen ondersteunen. Vorig jaar lanceerde het bedrijf speciale flesjes in een gelimiteerde oplage die een eerbetoon brachten aan het Minoïsche verleden van Kreta. Ook Thessaloniki en de Cycladen kregen een eigen colaflesje.

One Response to Coca Cola mag niet adverteren met Parthenon

  1. […] Coca Cola mag niet adverteren met Parthenon […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: