‘When Tomatoes Met Wagner’ is Griekse Oscar-inzending

‘When Tomatoes Met Wagner’ (‘Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες) van Marianna Economou is dit jaar de Griekse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Voor ‘When Tomatoes Met Wagner’ volgde Economou twee neven uit Elias, een klein boerendorp in Centraal-Griekenland. Ze proberen een inheemse tomatensoort te cultiveren waarvan de zaden al generaties lang in handen zijn van lokale families. De neven ontdekken dat de tomatenplanten beter groeien door het spelen van muziek van Wagner.

Het is een humoristisch en bitterzoet verhaal over het belang van jezelf opnieuw uitvinden in tijden van crisis en de kracht van menselijke relaties.

De documentaire beleefde zijn wereldpremière in februari van dit jaar tijdens het gerenommeerde internationaal filmfestival van Berlijn.  Ook is de film vertoond op verschillende andere internationale filmfestivals.

Of de Griekse inzending inderdaad zal meedingen naar de belangrijkste filmprijs, is nog even afwachten. In januari wordt bekend of ‘When Tomatoes Met Wagner’ op de shortlist komt. De Oscars worden uitgereikt op 9 februari 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: