Geen veerboten op 24 september door staking

Griekse havenarbeiders hebben een 24-uursstaking aangekondigd voor dinsdag 24 september juli. Dat betekent dat de veerboten die dag aan de kade blijven liggen. Dat heeft de overkoepelende vakbond voor Griekse zeelieden (PNO) aangekondigd.

De actie is gericht tegen bepaalde onderdelen van een wetsvoorstel dat op 24 september in het parlement wordt besproken. Het doel van de nieuwe zogenaamde ‘groeiwet’ is om barrières voor investeringen op te heffen en het creëren van banen te stimuleren. Maar vakbonden vrezen dat het juist zal leiden tot minder werkzekerheid voor werknemers.

De staking begint op 24 september om 06.00 uur en eindigt op woensdag 25 september om 06.00 uur. Reizigers die al tickets hebben geboekt wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun reisagent of de plaatselijke havenautoriteiten voor meer informatie.

Ook ambtenarenvakbond ADEDY heeft een 24-uursstaking aangekondigd voor dinsdag 24 september als protest tegen het wetsontwerp. Als de wet wordt aangenomen, gaat de vakbond verder met zogenaamde ‘rollende stakingen’. Dat houdt in dat er in verschillende delen van het land op verschillende opeenvolgende dagen wordt gestaakt.

2 Responses to Geen veerboten op 24 september door staking

  1. Darling Doormat schreef:

    Daar gaan we weer 😉

  2. […] Geen veerboten op 24 september door staking […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: