Restauratie historische Plaka-boogbrug nadert einde

[klik op een afbeelding voor een vergroting]

De restauratie van de 19e-eeuwse stenen brug van Plaka  in Epirus vordert gestaag. Als alles volgens planning verloopt, is het project eind februari 2020 voltooid. De Plaka-brug stortte op 1 februari 2015 in als gevolg van langdurige, zware regenval en harde wind. De brokstukken werden meegevoerd door het water van de Arachthos-rivier.

De indrukwekkende brug in het Tzoumerka-gebied tussen de departementen Ioannina en Arta werd gebouwd in opdracht van de rijke koopman Ioannis Loulis. Tijdens de bouw stortte de brug tweemaal in (in 1860 en 1863), in 1866 werd hij voltooid. Met een hoogte van 20 meter en een breedte van 40 meter was het de grootste stenen boogbrug van Griekenland en de Balkan.

Het was de bedoeling dat de herstelde brug al in de zomer van 2018 opgeleverd zou worden. De restauratie liep vertraging op omdat de Algemene Rekenkamer niet akkoord ging met de aannemer die aan het project was toegewezen.

2 Responses to Restauratie historische Plaka-boogbrug nadert einde

  1. […] Restauratie historische Plaka-boogbrug nadert einde […]

  2. […] De Plaka-brug stortte op 1 februari 2015 in als gevolg van langdurige, zware regenval en harde wind. De brokstukken werden meegevoerd door het water van de Arachthos-rivier. Tientallen vakmensen hebben de afgelopen maanden onder toezicht van twee architect-bouwers gewerkt aan het herbouwen van de brug. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: