Creatieve aanpak zwerfvuil: stemmen met je peuk

In een poging om de hoeveelheid zwerfvuil op straat te verminderen, is de gemeente Athene een proef gestart met het interactieve ‘Gopa-project’, dat het gebrek aan openbare asbakken moet opvullen.

Op verschillende plekken in de stad staan sinds een maand acht knalgele kastjes, die rokers moeten aansporen om hun sigarettenpeuk (γόπα in het Grieks) niet op straat te gooien. Ze worden uitgenodigd om een – luchtige – vraag te beantwoorden door de peuk in het vakje van hun keus te deponeren. Ze kunnen ook zien welk antwoord de meeste stemmen heeft gekregen.

De vragen variëren van: “Wat is de beste film van Tarantino? Reservoir Dogs of Pulp Fiction?” en “Wat was het beste rockconcert deze zomer? Slayer of The Cure? tot “Favoriete Papakonstantinou: Vasilis of Thanasis?” De vragen op de gele boxen veranderen iedere week.

Het Gopa-project wordt ondersteund en gefinancierd door het This is Athens-programma, een initiatief van de gemeente Athene om de leefbaarheid in de stad te bevorderen. Enkele andere projecten zijn de aanpak van graffiti, een ‘urban art gallery’ op verdeelkasten en digitale bankjes waar je naar verhalen van de stad kunt luisteren.

One Response to Creatieve aanpak zwerfvuil: stemmen met je peuk

  1. […] Creatieve aanpak zwerfvuil: stemmen met je peuk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: