Herstel Griekse economie zet door

Het herstel van de Grieks economie heeft zich in het tweede kwartaal verder doorgezet. Ten opzichte van dezelfde periode in 2018 groeide de economie met 1,9 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Grieks statistiekbureau Elstat.

Vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar steeg de export van goederen en diensten met 3.3 procent. Het bruto binnenlands product (bbp) groeide met 0,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Toegenomen overheidsuitgaven hebben bijgedragen aan de groei van het bbp, terwijl de uitgaven van consumenten met 0,7 procent daalden vergeleken met een jaar eerder. Die krimp zou komen doordat mensen hun geplande uitgaven hebben uitgesteld tot na de verkiezingen in juli.

Volgens de econoom van de Griekse nationale bank, Nikos Magginas, zal het derde kwartaal van 2019 een flinke piek in de consumentenuitgaven laten zien. Aanleiding voor die verwachting is het consumentenvertrouwen dat in augustus een recordhoogte bereikte.

De Griekse regering hoopt dat tijdens de laatste twee kwartalen van 2019 de economische groeicijfers verder zullen stijgen door de verwachte toename van de inkomsten uit het toerisme.

2 Responses to Herstel Griekse economie zet door

  1. Helen Danopoulos schreef:

    Wat een goed nieuws na al de ellende van afgelopen jaren. Ik hoop dat de Griekse bevolking hieruit heeft geleerd waartoe overmatige uitgaven leiden. Dan blijft het goed gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: