Kostas Bakoyannis beëdigd als burgemeester Athene

Kostas Bakoyannis is vandaag beëdigd als burgemeester van Athene. Hij volgt Giorgos Kaminis op. De ceremonie vond plaats in de open lucht in het Akadimia Platonos-park en niet in het stadhuis, zoals gebruikelijk is.

De 41-jarige Bakoyannis is de jongste burgemeester van Athene tot nu toe. Hij was regionaal gouverneur van Centraal-Griekenland en daarvoor burgemeester van Karpenisi, de geboorteplaats van zijn overleden vader.

Tijdens de verkiezingen van juni werd Bakoyannis met 65 procent van de stemmen gekozen als nieuwe burgemeester van de Griekse hoofdstad. Hij won in twee rondes van Nassos Iliopoulos, die namens meedeed aan de lokale verkiezingen.

Kostas Bakoyannis komt uit een familie van vooraanstaande Nea Dimokratia-politici. Zijn vader Pavlos Bakoyannis werd in 1989 werd vermoord door de terreurgroep 17 November. Zijn moeder Dora Bakoyanni (burgemeester van Athene van 2003-2007, voormalig minister en parlementslid) is de oudere zus van de huidige premier Kyriakos Mitsotakis. Ex-premier Konstantinos Mitsotakis is zijn opa.

One Response to Kostas Bakoyannis beëdigd als burgemeester Athene

  1. […] Kostas Bakoyannis beëdigd als burgemeester Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: