Adoptie-project voor bomen in Athene

Inwoners van Athene kunnen een boom in hun buurt adopteren en verzorgen. Adopt-A-Tree is een pilot-project van de gemeente om groene ruimtes in de Griekse hoofdstad te behouden.

De gemeente plant elk jaar 600 nieuwe bomen. Van die nieuw geplante bomen droogt naar schatting 10-40 procent in de zomer uit als gevolg van hoge temperaturen. De jonge aanplant heeft volgens de gemeente om de twee dagen water nodig.

Inwoners van de stad kunnen een boom in hun omgeving adopteren om tijdens de warme zomermaanden water te geven. Aanmelden kan via de (gratis) Novoville-app. Eén boom kan door maximaal drie personen worden geadopteerd. Ze ontvangen een melding op hun telefoon als hun boom water nodig heeft.

Groene ruimtes zijn belangrijk in een stad. Bomen zorgen voor voor minder luchtvervuiling, absorberen CO2 en produceren zuurstof. Daarnaast zorgen ze dat geluidsoverlast afneemt, bieden ze onderdak aan vogels, geven ze schaduw en koelte tijdens de zomer en hebben ze een esthetische waarde in de wijken.

“We zijn ervan overtuigd dat de burgers dit initiatief zullen omarmen door actief deel te nemen”, zei raadslid Eleni Myrivili, die duurzaamheid in haar portefeuille heeft.

3 Responses to Adoptie-project voor bomen in Athene

  1. Darling Doormat schreef:

    Lovenswaardig initiatief!

  2. […] Adoptie-project voor bomen in Athene […]

  3. […] Adoptie-project voor bomen in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: