Regering pakt veerbootprobleem Samothraki aan

De regering heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de verbindingen met Samothraki te verbeteren. Het eiland in de Egeïsche Zee was – midden in het toeristenseizoen – 10 dagen afgesloten van de buitenwereld, vanwege slecht weer en een kapotte veerboot.

Door de problemen kon er niet gevaren worden op de lijn van en naar de stad Alexandroupoli op het vasteland van Griekenland. Het regelen van een vervangende veerboot duurde lang. Toen er eindelijk een andere veerboot kwam, bleken er maar 100 mensen op te passen en geen auto’s.

De situatie zorgde voor grote chaos op Samothraki. Niemand kon het eiland op of af en er onstonden tekorten omdat winkels niet bevoorraad werden. Hoteleigenaren op het eiland riepen de overheid op tot actie om de problemen met de infrastructuur aan te pakken. Ook vroegen ze om compensatie voor het omzetverlies door geannuleerde boekingen. Bijna de helft van de hotelreserveringen werd afgezegd.

Na overleg maakte de Griekse regering vandaag bekend dat de haven van Samothraki gemoderniseerd zal worden, verbindingen met het eiland worden verbeterd en stilgelegde infrastructuurprojecten worden afgemaakt.

Woordvoerder Stelios Petsas beloofde dat de regering ervoor zal zorgen dat de verbinding met Samothraki tot 31 oktober niet wordt verstoord. Dan loopt het huidige contract af van de maatschappij die de veerdienst naar het eiland onderhoudt. Daarna worden de contractvoorwaarden voor een nieuwe vervoerder aangescherpt.

De problemen op Samothraki laten zien hoe de kwetsbaar de minder dichtbevolkte en drukbezochte eilanden met weinig veerverbindingen zijn.

One Response to Regering pakt veerbootprobleem Samothraki aan

  1. […] Regering pakt veerbootprobleem Samothraki aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: