Bosbrand in Oost-Athene verwoest twee huizen

Een grote natuurbrand die vannacht rond 03.00 uur uitbrak op de oostelijke helling van de berg Ymittos – ten oosten van Athene – heeft twee huizen in Peania in de as gelegd. Twee andere huizen liepen brandschade op.

Door de droogte en de harde wind ontstond een groot front dat zich snel verspreidde. Gevreesd werd dat het vuur zich zou uitbreiden naar het bos bij Kaisariani, een oostelijke voorstad van Athene. Volgens secretaris-generaal voor civiele bescherming Nikos Chardalias reikten de vlammen wel 20 meter hoog.

Woningen in de omgeving werden uit voorzorg geëvacueerd. Omdat het vuur midden in de nacht uitbrak, vroegen de autoriteiten mensen om aan te bellen bij de buren om hen zo te waarschuwen.

Zeker 141 brandweerlieden met 46 voertuigen probeerden het vuur te bestrijden. Ze kregen daarbij hulp van acht blushelikopters. Aan het begin van de ochtend was de brand onder controle, al bestaat het gevaar dat het vuur opnieuw oplaait.

Autoriteiten hebben gewaarschuwd voor een grote kans op bosbranden in grote delen van Griekenland vanwege hoge temperaturen en harde wind. Die waarschuwing geldt in ieder geval nog tot dinsdag 13 augustus.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

3 Responses to Bosbrand in Oost-Athene verwoest twee huizen

  1. Darling Doormat schreef:

    Een jaarlijks weerkerend fenomeen waar veel menselijk leed achter schuilt ;-(

  2. […] en in het westen van Griekenland braken vandaag grote bosbranden uit. Gisteren was er een brand ten oosten van Athene en dit weekend woedde er een grote natuurbrand op het eiland […]

  3. […] Bosbrand in Oost-Athene verwoest twee huizen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: