Galissas op Syros is eerste Griekse strand met AED

Het strand van Galissas op Syros is het eerste strand in Griekenland dat is uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED).

De AED is geplaatst bij de centrale opgang van het strand. Het apparaat beschikt over elektroden voor volwassenen en kinderen, heeft een alarm en GPS-tracker en kan worden bediend door een arts, strandwacht of iemand met EHBO-kennis die is getraind om een defibrillator te gebruiken.

Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van iemand met een hartstilstand. Door het toedienen van een elektrische schok kan weer een normale hartslag worden opgewekt.

Galissas is het grootste strand van Syros en heeft veel voorzieningen. Er zijn informatieborden- en kaarten, openbare toiletten, douches, strandwachten en een reddingsboot voor zwemmers die in de problemen komen.

Het strand is ook geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen omdat een 350 meter lange houten vlonder doorloopt tot de zee. Daarnaast is 80 procent van het strand toegankelijk voor mensen met een handicap en zijn er speciale voorzieningen voor gehandicapten, zoals parkeerplaatsen, toiletten en rolstoelen.

4 Responses to Galissas op Syros is eerste Griekse strand met AED

  1. […] Galissas op Syros is eerste Griekse strand met AED […]

  2. Ingrid Osephius schreef:

    Wij gaan hier elk jaar naar toe en vinden het het fijnste strand van Syros en nu ook nog het veiligste. Kan niet meer stuk. Tot volgend jaar.

  3. Rob Alberts schreef:

    Een goede zaak.

    Vriendelijke groet,

  4. […] strand van Galissas op Syros was in 2019 ook het eerste strand in Griekenland dat werd uitgerust met een automatische externe defibrillator […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: