Man bekent moord op Amerikaanse bioloog

Een 27-jarige man heeft bekend dat hij de Amerikaanse wetenschapper Suzanne Eaton heeft vermoord. Het lichaam van Eaton werd vorige week gevonden in een verlaten bunker op Kreta, ze was toen al een week vermist.

De Griekse politie had de man, een lokale boer, opgepakt voor ondervraging. De politie kwam hem op het spoor met behulp van beelden van een bewakingscamera, een GSM-volgsysteem en gevonden bandensporen. In zijn auto zouden sporen van Eaton zijn gevonden.

Volgens Griekse media is de lokale verdachte een man met psychische problemen. De politie zegt dat de man, die een stuk grond bezit in de buurt van de bunker en het gebied goed kent, zijn slachtoffer willekeurig heeft gekozen. Op zijn Facebook- en YouTube-accounts had hij foto’s en video’s geplaatst van zijn verkenningen van de oude bunker.

“Tijdens het verhoor heeft hij zijn daad bekend. Hij wordt vandaag voor de rechter gebracht”, zei een politiefunctionaris op televisie. De verdachte gaf toe dat hij Eaton twee keer met zijn auto heeft aangereden. Daarna nam hij haar in zijn truck mee naar het gebied waar ze werd gevonden, waar hij haar verkrachtte en haar lichaam achterliet in de bunker bij Xamoudohori. “Ik moest dat doen”, zou de man tegen de politie hebben gezegd.

Het forensisch onderzoek loopt nog. Daaruit moet blijken of de verdachte Eaton heeft gewurgd of dat ze niet kon ademen vanwege haar ribfracturen en daaraan is overleden. Ook zijn auto wordt voor verder forensisch onderzoek overgebracht naar Athene.

De 59-jarige Suzanne Eaton, die werkte als onderzoeksleider bij het gerenommeerde Max Planck Instituut voor Moleculaire Celbiologie en Genetica, was op Kreta voor een conferentie. Haar collega’s sloegen alarm toen ze niet terugkwam na het hardlopen. Een week later werd het lichaam van de Amerikaanse gevonden in een grot die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers als bunker werd gebruikt.

2 Responses to Man bekent moord op Amerikaanse bioloog

  1. […] Man bekent moord op Amerikaanse bioloog […]

  2. […] Man bekent moord op Amerikaanse bioloog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: