Griekse godinnen inspireerden Dolce&Gabbana

[Klik op een afbeelding om de galerij te openen. Foto”s: Dolce&Gabbana]

Na Karl Lagerfeld hebben ook Dolce & Gabbana zich laten inspireren door het oude Griekenland. Het Italiaanse modehuis presenteerde de nieuwe collectie op Sicilië, in de Tempel van Concordia, een oude Griekse tempel in de Valle dei Templi in Agrigento. Dolce & Gabbana brachten daarmee een ode aan de oude Griekse wortels van het Italiaanse eiland.

De mannelijke modellen waren gekleed in witte gewaden met gouden sandalen en handbogen. De vrouwen droegen op de catwalk jurken die geïnspireerd waren op Griekse godinnen, metalen accessoires en gouden leren sandalen met kralen. Iedere jurk was vernoemd naar een Griekse muze.

Er was bijvoorbeeld een Arethusa; genoemd naar de nimf en gemaakt van organza met abstracte bloemen en mouwen van 3D-bloemen. Een Dikaiosune (de personificatie van de gerechtigheid); een eenschouderige zwarte jurk die geïnspireerd is op de peplos – de traditionele gedrapeerde mantel in het oude Griekenland. En een Aphrodite; een lichtblauw met witte baljurk, die de golven moet voorstellen waaruit de liefdesgodin werd geboren.

2 Responses to Griekse godinnen inspireerden Dolce&Gabbana

  1. […] Griekse muzen inspireerden Dolce&Gabbana […]

  2. […] ontwerpster Mary Katrantzou showde in 2019 haar lentecollectie op Kaap Sounion. Karl Lagerfeld en Dolce & Gabbana lieten zich (in 2017 en 2019) voor hun collecties inspireren door het oude […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: