Vier bosbranden op Evia nog niet onder controle

Er wordt nog steeds met alle macht geprobeerd om vier bosbranden die woeden op Evia onder controle te krijgen. Ten minste vijf dorpen op het eiland zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Meer dan 330 brandweerlieden, die hulp krijgen van acht blusvliegtuigen, negen helikopters en meer dan 100 brandweervoertuigen bestrijden de branden in het centrum van Evia. De branden zijn de grootste die dit jaar tot dusver zijn uitgebroken in Griekenland.

De eerste bosbrand op Evia ontstond gisteren aan het begin van de middag in Manikia, op een strook met struikgewas en landbouwgrond. Inwoners van Makrychori werden geëvacueerd omdat de wind het vuur in de richting van het dorp blies.

Iets voor middernacht braken op vrijwel hetzelfde moment twee andere branden uit op het eiland. In hetzelfde gebied ontstond vanmiddag een vierde bosbrand. Hoewel er geen direct gevaar was, werden de dorpen Gavalas, Dafni, Neohori en Lofiskos uit voorzorg geëvacueerd. Vijf mensen moesten met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis.

Volgens de brandweer is een 64-jarige man uit Manikia gearresteerd die wordt verdacht van het starten van de eerste brand. Hij zou open vuur hebben gebruikt om gedroogd onkruid bij zijn huis te verbranden. De man moest vandaag voor de rechtbank verschijnen.

Het verbranden van gedroogd onkruid en andere activiteiten waarbij open vuur wordt gebruikt – zoals kampvuren – zijn tussen 1 mei en 1 oktober verboden in Griekenland, vanwege het gevaar op bosbranden.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

One Response to Vier bosbranden op Evia nog niet onder controle

  1. […] Vier bosbranden op Evia nog niet onder controle […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: