Dorp op Evia geëvacueerd vanwege bosbrand

Inwoners van Makrychori, een klein dorp vlakbij Kymi op het eiland Evia, zijn uit voorzorg geëvacueerd vanwege een grote bosbrand die in de buurt van het dorp woedt.

De brand begon kort na het middaguur in Manikia, op een strook met struikgewas en landbouwgrond, in het centrum van het eiland.

Meer dan 100  brandweermannen en 9 blusvliegtuigen proberen het vuur onder controle te krijgen. Het blussen wordt bemoeilijkt door de harde wind. Gevreesd wordt dat het vuur in de richting van Makrychori wordt geblazen.

Met het vallen van de avond is de brand nog niet onder controle. Vertrekkend regionaal gouverneur Kostas Bakoyannis heeft een bezoek gebracht aan het gebied en om extra hulptroepen gevraagd.

De civiele beschermingsdienst en de brandweer waarschuwden de afgelopen dagen voor een zeer hoog risico op bosbranden in grote delen van het land, vanwege de combinatie van hoge temperaturen en harde wind.

Vorig jaar juli eiste een grote bosbrand bij Mati 102 dodelijke slachtoffers. In 2007 kwamen 70 mensen om het leven bij een reeks felle bosbranden in Griekenland. De meeste branden ontstaan door onvoorzichtigheid.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

 

2 Responses to Dorp op Evia geëvacueerd vanwege bosbrand

  1. […] van de middag in Manikia, op een strook met struikgewas en landbouwgrond. Inwoners van Makrychori werden geëvacueerd omdat de wind het vuur in de richting van het dorp […]

  2. […] Dorp op Evia geëvacueerd vanwege bosbrand […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: