Acropolis eerder dicht vanwege hitte

Vanwege de hoge temperturen in Athene gaat de Acropolis vandaag en morgen eerder dicht. Dat heeft het ministerie van Cultuur besloten.

Het kwik stijgt tot boven de 36 graden Celsius, wat in de stad kan aanvoelen als zeker 40 graden.  De Griekse overheid vreest dat toeristen onwel zullen worden in de hitte en de Acropolis is daarom op beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur lokale tijd gesloten.

Bezoekers die voor deze specifieke dagen en tijden online al een kaartje hebben gekocht, wordt verzocht een e-mail te sturen naar etickets@tap.gr voor meer informatie.

Wie tijdens de hittegolf toch een bezoekje wil brengen aan de Acropolis, kan dat het beste ’s morgens doen. De populaire trekpleister is al om 08.00 uur geopend. De Acropolis is in de zomer tot 20.00 uur open.

Hittegolf

Griekenland heeft deze week te maken met een hittegolf waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40 graden.

De gemeente Athene adviseert burgers en bezoekers om zichzelf tegen de hitte te beschermen door gebruik te maken van de EXTREMA Europe-app, een alarmsysteem voor extreme temperaturen. De app biedt handige tips voor bescherming tegen hoge temperaturen en geeft ook de dichtstbijzijnde koele plekken in de stad op een kaart aan.

Er is in Athene ook een speciaal telefoonnummer beschikbaar voor vragen over de hitte: 1595. Dit nummer is 24 uur bereikbaar.

De gemeente maakte ook bekend dat er zes nieuwe waterdispensers in de stad zijn geplaatst, zodat zwerfdieren (honden en katten) voldoende kunnen blijven drinken tijdens de hittegolf. Op 34 andere locaties in de stad – parken en grote pleinen – stonden al waterdispensers voor de dieren.

One Response to Acropolis eerder dicht vanwege hitte

  1. […] Acropolis eerder dicht vanwege hitte […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: