Antetokounmpo uitgeroepen tot beste NBA-speler

Giannis Antetokounmpo is uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP), oftewel de beste basketballer van het seizoen in de NBA.

De 24-jarige sterspeler van Milwaukee Bucks is de eerste Griekse basketballer – en na de Duitser Dirk Nowitzki (2007) de tweede Europeaan – die de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

“Ik ben vooral mijn ouders heel erg dankbaar voor alles wat ze hebben opgeofferd in hun leven”, zei een geëmotioneerde Antetokounmpo in zijn speech. “Ik wil niet in details treden, maar hun liefde en harde werk is heel belangrijk geweest. Er waren tijden waarin we weinig geld hadden, maar de liefde was altijd aanwezig. Dat zal ik altijd onthouden.”

Een afbeelding van het Parthenon sierde de voering van Antetokounmpo’s jasje

“Twee of drie jaar geleden had ik dit doel in mijn hoofd. Elke keer als  ik de vloer op stapte, dacht ik aan mijn vader en dat motiveerde mij om door te gaan”, zei de Griek wiens vader Charles in 2017 overleed. “Dit is pas het begin. Zoals mijn vader zei, streef altijd naar meer, maar wees nooit hebzuchtig. Mijn doel is om een ​​kampioenschap te winnen en ik ga alles doen wat nodig is om dat mogelijk te maken.”

Antetokounmpo noteerde dit seizoen een gemiddelde van 27,7 punten, 12,5 rebounds en 5,9 assists per wedstrijd. Mede dankzij de productie van ‘The Greek Freak’ plaatsten de Bucks zich voor het eerst sinds 2001 voor de finale van de Eastern Conference.

De Griekse president Prokopis Pavlopoulos heeft Antetokounmpo gefeliciteerd met zijn prijs. “Je hebt de Grieken trots gemaakt, niet alleen door het voorbeeld dat je stelt maar ook door je geweldige ethos.”

3 Responses to Antetokounmpo uitgeroepen tot beste NBA-speler

  1. […] Antetokounmpo uitgeroepen tot beste NBA-speler […]

  2. […] die als bijnaam ‘The Greek Freak heeft, werd in juni ook al uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP), oftewel de beste basketballer van het seizoen in de NBA. Hij was de tweede Europese speler […]

  3. […] blad Sports Illustrated uitgeroepen tot de beste NBA-speler van 2019. In juni werd de Griek ook al uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP), oftewel de beste basketballer van het seizoen in de NBA. Hij was de tweede Europese speler […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: