Regisseur Lanthimos maakt modeshoot voor Gucci

Modehuis Gucci heeft de eigenzinnige Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos gestrikt voor de fotoshoot van de nieuwste cruise-collectie. De foto’s voor het lookbook Cruise 2020 werden gemaakt in de Musei Capitolini in Rome. Het museum herbergt een prachtige collectie kunstwerken, waaronder een Romeinse kopie van het oude Griekse beeld van Leda en de Zwaan.

De creatief directeur van Gucci, Alessandro Michele, koos voor deze locatie omdat hij ‘het belang van kopieën wilde vergroten, omdat die soms meer authentiek en echt zijn dan het origineel.’

Lanthimos heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de modefoto’s. De modellen zijn gestyled met eigenaardige details, zoals kanten handschoenen of een Mickey Mouse-tas en hebben expressieloze gezichten – zoals die ook veel voorkomen in zijn films.

Naar aanleiding van zijn film ‘Alps’ zei de regisseur eens dat hij emoties in films maar oppervlakkig vindt. “Als ik mensen zie spelen dat ze verdrietig zijn, ziet dat er voor mij altijd nep uit. Dan zie ik nog liever dat ze geen enkele emotie spelen.”

De supergestileerde foto’s van Lanthimos vormen ook de basis voor een kunstboek van Gucci dat in november door IDEA Books zal worden gepubliceerd.

De 45-jarige Lanthimos, een pionier op het gebied van de zogenaamde Griekse weird wave-cinema, wordt geroemd als een van de meest intrigerende Europese regisseurs van dit moment. Zijn films hebben diverse internationale prijzen gewonnen en ‘Dogtooth’, ‘The Lobster’ en ‘The Favourite’ waren genomineerd voor een Oscar.

 

3 Responses to Regisseur Lanthimos maakt modeshoot voor Gucci

  1. […] Regisseur Lanthimos maakt modeshoot voor Gucci […]

  2. […] was genomineerd voor 10 Oscars (maar won er slechts één). Lanthimos maakte dit jaar ook nog een modeshoot voor het Italiaanse modehuis Gucci – in zijn kenmerkende […]

  3. […] Italiaanse modehuis Gucci heeft opnieuw de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos gestrikt. Na de foto’s voor het lookbook Cruise 2020 van afgelopen zomer is ook de campagne voor lente/zomercollectie van 2020 gemaakt door […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: