Verdeelkasten in Athene worden kunstwerken

[klik op een afbeelding voor een vergroting]

Ze staan op bijna iedere straathoek: de metalen kastjes vol met kabels voor het telefoonnetwerk. Ze vallen misschien niet heel erg op, maar echt mooi zijn ze ook niet. In het centrum van Athene zijn ongeveer 100 van deze telefoonverdeelkasten (ΚΑΦΑΟ) onder handen genomen door 40 lokale kunstenaars. Het resultaat is een ‘urban art gallery’.

De openbare kunstgalerij is een initiatief van het Athens Partnership en This is Athens-Polis en is onderdeel van het ambitieuze stadsvernieuwingsprogramma dat vorig jaar werd aangekondigd. De gemeente is in april begonnen met een grondige schoonmaakoperatie in de zogenaamde historische driehoek van Athene.

De meeste beschilderde telefoonverdeelkasten staan op de hoek van de straten Ermou en Voulis. Bezoekers worden opgeroepen om foto’s van de kunstwerkjes te maken en die te delen op social media met de hashtags #athensurbangallery en #antitagging als ondersteuning voor de inspanningen om de stad schoon te houden.

3 Responses to Verdeelkasten in Athene worden kunstwerken

  1. […] Telefoonverdeelkasten in Athene worden kunstwerken […]

  2. […] de leefbaarheid in de stad te bevorderen. Enkele andere projecten zijn de aanpak van graffiti, een ‘urban art gallery’ op verdeelkasten en digitale bankjes waar je naar verhalen van de stad kunt […]

  3. […] op een van de 48 telefoonverdeelkasten in Palaio Faliro, die in opdracht van de gemeente zijn opgesierd door de graffitikunstenaars van ‘Colours and […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: