Onafhankelijke Grieken doen niet mee aan verkiezingen

Onafhankelijke Grieken (ANEL) doet op 7 juli niet mee aan de vervroegde verkiezingen in Griekenland. Dat heeft Panos Kammenos, leider van de voormalige kleine rechtse coalitiepartner, vandaag aangekondigd.

Kammenos zei dat hij persoonlijk ‘actief’ zal blijven, maar dat hij ophet Griekse volk dit moment beter buiten dan binnen het parlement kan dienen.

Het besluit volgt op het grote verlies van de partij vorige maand bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Onafhankelijke Grieken haalde toen slechts 0,8 procent van de stemmmen. Bij de Europese verkiezingen in 2014 haalde de partij nog 3,46% van de stemmen, wat goed was voor één zetel in het Europarlement.

Kammenos erkende de overwinning van Kyriakos Mitsotakis en zijn partij Nea Dimokratia. “Ik hoop oprecht dat hij in staat zal zijn om de politieke verandering teweeg te brengen waar mensen voor hebben gestemd”, zei Kammenos.

Onafhankelijke Grieken werd in februari 2012 opgericht door Panos Kammenos, die uit Nea Dimokratia-fractie was gezet nadat hij bij een vertrouwensstemming tegen de interim-regering van Lucas Papademos gestemd had. Na de parlementsverkiezingen van september 2015 vormde het linkse Syriza van premier Tsipras een opmerkelijke coalitie met de rechtse, populistische partij om aan een absolute meerderheid in het parlement te komen.

Begin dit jaar zegde Onafhankelijke Grieken de samenwerking met Syriza op. Kammenos stapte op uit onvrede over het Prespes-akkoord (de overeenkomst tussen Griekenland en zijn buurland over het slepende conflict over de naam Macedonië). Kammenos, die ook minister van Defensie was, is een fel tegenstander van het Prespes-akkoord.

2 Responses to Onafhankelijke Grieken doen niet mee aan verkiezingen

  1. […] Onafhankelijke Grieken doen niet mee aan verkiezingen […]

  2. […] Onafhankelijke Grieken (ANEL) doen niet mee aan verkiezingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: