Italië maat te groot voor Griekenland

In de strijd om plaatsing voor het EK voetbal heeft Griekenland zijn eerste nederlaag geleden. In het Olympisch Stadion van Athene werd met 3-0 verloren van Italië.

De bezoekers, die al vanaf het begin de overhand hadden in de wedstrijd, beleefden een gemakkelijke avond in Athene. De Griekse bondscoach Angelos Anastasiadis koos ervoor om te spelen met drie centrale verdedigers en zonder echte spits. Hij hield de topscorer van de Super League, Efthymis Koulouris, op de bank en speelde met Kostas Fortounis als ‘valse nummer 9’.

Alle Italiaanse doelpunten vielen voor rust in een tijdsbestek van 10 minuten. In de 23e minuut profiteerde Belottivan het ontbreken van een echte rechtsback in de Griekse verdediging. Hij opende de score. Daarna volgden goals van Insigne (30e minuut) en Bonucci (33e minuut). In de tweede helft probeerde Griekenland de schade beperkt te houden. Fortounis kreeg wel nog een aardige kans op een Griekse treffer, maar zag zijn schot gekeerd worden door de Italiaanse doelman.

Italië is na drie EK-kwalificatiewedstrijden nog zonder puntverlies – en kreeg zelfs nog geen doelpunt tegen. Griekenland is door de nederlaag naar de derde plaats in de poule gezakt, achter Finland.  Op 11 juni speelt Griekenland het vierde duel in de EK-kwalificatiereeks. Dan wacht een thuiswedstrijd tegen Armenië, dat vandaag met 3-0 van Liechtenstein won.

De beste twee landen van elke kwalificatiepoule plaatsen zich voor het Europees kampioenschap. Het EK, dat plaatsvindt van 12 juni tot en met 12 juli 2020, wordt gespeeld in twaalf verschillende Europese landen.

Stand groep J:
1. Italië 3- 9 (11- 0)
2. Finland 3- 6 ( 4- 2)
3. Griekenland 3- 4 ( 4- 5)
4. Bosnië-Herz. 3- 4 ( 4- 5)
5. Armenië 3- 3 ( 4- 4)
6. Liechtenstein 3- 0 ( 0-11)

One Response to Italië maat te groot voor Griekenland

  1. […] dagen na de nederlaag tegen Italië heeft Griekenland opnieuw averij opgelopen in de EK-kwalificatiereeks. In het Olympisch Stadion  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: