Eerste officiële moskee opent zijn deuren in Athene

Na jarenlang oponthoud opent de eerste moskee in Athene (sinds de Ottomaanse periode) morgen zijn deuren. De Griekse minister van Onderwijs en Religieuze Zaken Costas Gavroglou zal bij de opening aanwezig zijn.

De moskee in de wijk Votanikos is relatief klein en heeft geen minaret. Luidsprekers waaruit normaal gesproken de oproep tot gebed klinkt, zijn niet toegestaan. Het gebouw biedt plaats aan 300 mannen en 50 vrouwen. Er zullen niet meteen diensten worden gehouden, omdat er nog geen bestuurscomité is benoemd.

De komst van een moskee in Athene werd al enkele decennia geleden aangekondigd, maar protesten van extreemrechtse groeperingen en de Grieks-orthodoxe kerk hebben de bouw jarenlang tegengehouden.

Athene is een van de weinige Europese hoofdsteden die geen officiële moskee hebben. De naar schatting 250.000 moslims in de stad – voornamelijk immigranten uit Azië en Afrika – zijn nu aangewezen op een van de 100 officieuze gebedshuizen. Deze geïmproviseerde moskeeën, die vaak worden opgericht in oude garages of magazijnen, zijn regelmatig het doelwit van racistische aanvallen.

In de afgelopen maanden spoten vandalen anti-islamitische slogans op de muren van de moskee in aanbouw. Ook en plakten ze posters met hatelijke berichten op de muren en bevestigden ze een houten kruis op een deur van het gebouw.

One Response to Eerste officiële moskee opent zijn deuren in Athene

  1. […] Eerste officiële moskee opent zijn deuren in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: