Bankjes vertellen verhalen in Athene

In het centrum van Athene staan sinds enkele dagen zes digitale bankjes waar je naar de verhalen van de stad kunt luisteren. De bankjes verzamelen audioverhalen van inwoners en passanten in de stad.

Het project werd opgezet door performance kunstenaar Eliza Soroga en webdeveloper Thodoris Tsirkas. Het doel is om een ​​interactief ‘museum’ te creëren in het hart van Athene;  een speciaal museum met stedelijke verhalen. Volgens de bedenkers moeten de bankjes een plaats worden voor expressie en socialisatie.

Elke dag kun je persoonlijke alledaagse verhalen opnemen en luisteren naar verhalen van gewone mensen van alle leeftijden. De verhalen duren maximaal 2 minuten. Om ze te beluisteren heb je een smartphone (of een tablet of laptop), een 3G-verbinding en eventueel een koptelefoon nodig.

De bankjes staan op verschillende locaties in de wijk Pangrati en zijn te herkennen aan een geel ‘boter-kaas-en-eieren-diagram’ dat op de grond is geschilderd en de tekst “Benches tell their story”.

Klik op de kaart voor een vergroting

Hier staan de zes digitale bankjes:
1. Evaggelismos Park
2. Spyrou Merkouri-straat
3. Pangrati Park (ingang Eftichidou-straat)
4. Ymittou-straat (naast de Palas Cinema)
5. Mesologghi-plein
6. Empedokleous / Archimides-straat (bij het stadion)

Op de website digitalpagkakia.gr kun je inzoomen op een kaart met de precieze locaties van de digitale bankjes. De verhalenbankjes zijn onderdeel van het programma ‘This is Athens – Polis’ en blijven een jaar staan in Pangrati.

 

 

2 Responses to Bankjes vertellen verhalen in Athene

  1. […] Bankjes vertellen verhalen in Athene […]

  2. […] Het Gopa-project wordt ondersteund en gefinancierd door het This is Athens-programma, een initiatief van de gemeente Athene om de leefbaarheid in de stad te bevorderen. Enkele andere projecten zijn de aanpak van graffiti, een ‘urban art gallery’ op verdeelkasten en digitale bankjes waar je naar verhalen van de stad kunt luisteren. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: