Griekenland eindigt als 21e op Songfestival

[klik op een afbeelding om de fotogalerij te openen]

Griekenland is op het Eurovisie Songfestival als 21e geëindigd. Het nummer ‘Better love’ van Katerine Duska kreeg tijdens de finale in de Expo Tel Aviv in totaal 71 punten van de vakjury’s en de televoters.

In de halve finale van 14 mei eindigde Katerine Duska met 185 punten (131 van de vakjury’s en 54 van de televoters) op plaats 5. In totaal gingen tien deelnemers van de 17 naar de finale. Die eerste halve finale werd met 261 punten gewonnen door Australië.

Het Eurovisie Songfestival 2019 werd gewonnen door Nederland. Duncan Laurence verzamelde met Arcade 492 punten. Het is de eerste keer sinds 1975 dat Nederland het liedjesfestijn wint. Duncan Laurence was al vanaf het begin favoriet bij de bookmakers.

Sinds 2004 eindigden de Grieken vier keer (in 2012, 2014, 2015 en 2017) niet bij de beste tien in de finale. In 2016 en 2018 strandde de Griekse inzending in de halve finale. In 2005 won Helena Paparizou het Eurovisie Songfestival.

Update 21/05:  Na de ontdekking van een fout in de puntentelling, is de einduitslag van het Songfestival gewijzigd, laat de European Broadcasting Union (EBU) weten in een verklaring. Zo heeft Griekenland nu 74 in plaats van 71 punten, op de plaats in de einduitslag heeft het nieuwe puntenaantaal geen invloed. Griekeland blijft 21e. Nederland kreeg geen 492, maar 498 punten en Zweden staat door twee punten meer nu één plek hoger (5e).

Omdat Wit-Rusland hun stemmen voor de halve finale te vroeg openbaar maakte. besloot de EBU om de puntentelling van Wit-Rusland in zijn geheel te verwijderen en een vervangend resultaat te berekenen. Daarbij is een rekenfout gemaakt.

3 Responses to Griekenland eindigt als 21e op Songfestival

  1. […] Griekenland eindigt als 21e op Songfestival […]

  2. […] jaar eindigde Griekenland op het Songfestival in de achterhoede. Het nummer ‘Better love’ van Katerine Duska kwam niet verder dan de 21e […]

  3. […] tien door naar de finale. Vorig jaar eindigde Griekenland op het Songfestival in de achterhoede. Het nummer ‘Better love’ van Katerine Duska kwam niet verder dan de 21e […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: