Blue Flag-keurmerk voor 515 Griekse stranden

Meer dan 500 Griekse stranden en jachthavens hebben dit jaar opnieuw het Blue Flag-keurmerk ontvangen. Het gaat om 515 stranden, 15 jachthavens en vier boten voor duurzaam toerisme.

Griekenland staat daarmee op de tweede plaats van een mondiale lijst met 47 landen, na Spanje. Wereldwijd is het Blue Flag-keurmerk dit jaar toegekend aan 3797 stranden, 695 jachthavens en 67 boten voor duurzaam toerisme.

Enkele Griekse stranden die dit jaar het keurmerk hebben ontvangen zijn Ouranoupoli, Paradisos en Elani (Chalkidiki), Porto Katsiki en Kathisma (Lefkas), Kontokali (Corfu), Livadia (Paros), Agios Prokopios (Naxos), Platanias, Elounda en Elafonisi (Kreta), Kamari (Santorini), Karfas en Agios Isidoros (Chios), Koukounaries (Skiathos) en Lambi/Blue Lagoon (Kos).

De Blue Flag is een internationale duurzaamheidsonderscheiding voor jachthavens en stranden en wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt. Het keurmerk is een initiatief van de FEE (Foundation for Environmental Education). In Griekenland wordt het programma gecoördineerd door het EEPF.

De stranden en jachthavens moeten voldoen aan strenge criteria op het gebied van veiligheid, milieuzorg en informatieverstrekking wat betreft natuur en milieu. Voor stranden is een ‘uitstekende’ waterkwaliteit een belangrijke vereiste. Voor toeristen is de Blue Flag ook een kwaliteitssymbool: het staat voor goede stranden en een schone zee.

Het keurmerk is één jaar geldig. Inspecteurs van de EEPF en FEE brengen verrassingsbezoeken aan de bekroonde stranden (in juli en augustus) en jachthavens (het hele jaar door) om te controleren of nog steeds wordt voldaan aan de criteria voor het Blue Flag-programma. Vorig jaar moesten enkele Griekse stranden het keurmerk weer inleveren.

2 Responses to Blue Flag-keurmerk voor 515 Griekse stranden

  1. […] Blue Flag-keurmerk voor 515 Griekse stranden […]

  2. […] Het Europese milieuagentschap controleert sinds 1990 jaarlijks de kwaliteit van het Europese zwemwater. De metingen van de EEA worden ook meegenomen bij de toekenning van een Blue Flag. Dit jaar hebben 515 Griekse stranden dit keurmerk ontvangen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: