Trainose blaast oude spoorlijnen nieuw leven in

Het  Griekse spoorbedrijf Trainose heeft plannen om minstens vijf oude spoorlijnen in het land te herstellen om er toeristische treinroutes van te maken.

Volgens president-directeur Georgios Kakoulakis heeft Trainose nu voldoende mankracht om verouderde sporen en treinen nieuw leven in te blazen. De initiatieven moeten tot stand komen met hulp van regionale autoriteiten, gemeenten en investeerders.

Kakoulakis zei tegen de krant Naftemporiki dat het herstellen van oude spoorlijnen en het creëren van nieuwe routes zal leiden tot meer toeristen. Ook verwacht hij dat lokale economieën worden gestimuleerd en dat de plannen tot nieuwe banen zullen leiden.

Een van de plannen die op tafel liggen is het verhogen van de frequentie van de ritten op de route Ano Lehonia-Milies. Op dat traject in Pilion rijdt de historische Moutzouris (‘Smeerpoets’), die heel populair is bij toeristen. De trein zou, het hele jaar rond, ook op zondagen moeten gaan rijden.

Andere suggesties van Trainose zijn het herstellen van de treindienst door de vallei van Tempi in Thessalië, de lancering van een dagelijkse thematrein in Orient Express-stijl op de lijn Volos-Kalambaka en het herintroduceren van een stoomtrein op de route tussen Volos en Paleofarsalou.

  • Een ritje met de historische Moutzouris:

One Response to Trainose blaast oude spoorlijnen nieuw leven in

  1. […] Trainose blaast oude spoorlijnen nieuw leven in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: