Griekse economie een van de ‘ellendigste’ ter wereld

Griekenland behoort volgens een rapport van Bloomberg nog steeds tot een van de landen met de moeilijkste economieën ter wereld. Op de zogenaamde Bloomberg Misery Index staat Griekenland op de 5e plaats.

Ondanks officiële verklaringen dat Griekenland uit de crisis is, verkeren alleen de Venezuela, Argentinië, Zuid-Afrika en Turkije in een slechtere economische positie. De landen in de top 5 kampen met hoge inflatie en hoge werkloosheidscijfers.

Griekenland scoort op de index 20.1 punten in 2018 en een prognose van 19.2 voor dit jaar. Argentinië (42.7 in 2018 en 51.4 in 2019), Zuid-Afrika (31.8 en 32.3) en Turkije (30.2 en 26.8) staan daar boven. Venezuela gaat aan kop met bijna 930.000 punten in 2018 en een duizelingwekkende 8 miljoen voor 2019.

Volgens het rapport van Bloomberg hebben al deze landen te maken met ‘intense economische stress’ en is er weinig vooruitgang bij het terugdringen van inflatie en het weer aan het werk krijgen van werklozen.

De ‘Bloomberg Misery Index’ is gebaseerd op het concept dat lage inflatie en werkloosheid over het algemeen illustreren hoe positief de inwoners van een land zich zouden voelen. Thailand heeft  met een  score van 2.1 de ‘minst ellendige’ economie, gevolgd door Zwitserland (3.1) en Singapore – dat de derde plaats deelt met Japan (3.3).

One Response to Griekse economie een van de ‘ellendigste’ ter wereld

  1. […] Griekse economie in top 5 van ‘ellendigste’ ter wereld […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: