Arktouros adopteert twee verweesde berenwelpen

Het Arktouros-reservaat heeft twee verweesde berenwelpen geadopteerd, die door een boer in Kozani werden gevonden bij zijn schaapskooi.

De boer heeft de beertjes ongeveer een week verzorgd voor hij contact opnam met Arktouros, een organisatie die zich inzet voor het welzijn en behoud van de beer in Griekenland. Die periode was volgens Arktouros te lang. “Helaas betekent dit dat het niet mogelijk is om naar hun moeder te zoeken, iets dat in dergelijke gevallen altijd wordt gedaan”, aldus een woordvoerder.

De twee beertjes zijn drie maanden oud en hebben de namen Bradley en Cooper (vernoemd naar de acteur Bradley Cooper) gekregen. De dieren waren licht ondervoed, maar verkeren in een goede conditie.

Ze zijn overgebracht naar een veterinair centrum in Florina waar ze een jaar samen worden opgevoed volgens het ‘Return to the wild-programma, een strikt opvoedingsprotocol. Dat betekent ver weg van andere beren en met minimale menselijke aanwezigheid. Ervaren behandelaars leren de welpen hoe ze in het wild moeten overleven, net zoals hun eigen moeder zou hebben gedaan.

In het centrum waar Bradley en Cooper nu verblijven, zitten nog vijf andere welpen, die vorig jaar door Arktouros werden geadopteerd. Die jonge beren worden volgende maand weer vrijgelaten in het wild; drie in Bulgarije (waar ze vandaan kwamen) en twee in Griekenland.

Arktouros wijst er op dat een berenwelp die in zijn eentje in het bos wordt gezien niet altijd een wees is of in de steek werd gelaten. Mogelijk is de moeder nog ergens in de buurt. Daarom moeten mensen een berenwelp niet benaderen of proberen te vangen, maar direct de bosbouwdienst, politie of Arcturos op de hoogte brengen en laten zien waar het jong werd gevonden.

3 Responses to Arktouros adopteert twee verweesde berenwelpen

  1. […] Arktouros adopteert twee verweesde berenwelpen […]

  2. […] Arktouros adopteert twee verweesde berenwelpen […]

  3. […] Arktouros adopteert twee verweesde berenwelpen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: