Gouden Dageraad is niet welkom in Athene

In aanloop naar de Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen mag de extreemrechtse Gouden Dageraad geen gebruik maken van openbare ruimtes in Athene. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De gemeente zal geen openbare ruimtes, locaties en verkiezingskramen beschikbaar stellen voor de pre-electorale bijeenkomsten van Gouden Dageraad, terwijl het proces tegen de extreemrechtse partij nog loopt. Ook benadrukte de gemeenteraad dat ‘Athene een antifascistische stad is en dat ook zal blijven.’

Het megaproces tegen 70 leden van Gouden Dageraad, inclusief de complete partijtop, begon in april 2015. Het dossier tegen de partij telt 700 pagina’s. Leden worden verdacht van lidmaatschap en het leiden van een criminele organisatie, verboden wapenbezit en zware mishandeling van migranten en leden van linkse organisaties.

De beslissing van de gemeente leidde tot grote woede bij Gouden Dageraad, maar burgemeester Giorgos Kaminis was niet onder de indruk van de dreigementen. “Als een criminele neo-nazi-organisatie je aanklaagt, betekent dit dat je het goede doet”, aldus Kaminis. “We zijn met consistentie en vastberadenheid tegen de Gouden Dageraad.”

De motie in de gemeenteraad van Athene werd aangenomen met 28 stemmen voor, 3 mensen onthielden zich van stemmen.

One Response to Gouden Dageraad is niet welkom in Athene

  1. […] Gouden Dageraad is niet welkom in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: