Scheepswrakstrand Zakynthos gaat weer open

Goed nieuws voor iedereen die een vakantie heeft geboekt naar Zakynthos: het beroemde strand met het scheepswrak is weer toegankelijk voor bezoekers. Wel gelden er restricties op het strand.

Het strand is ingedeeld in drie veiligheidszones waarvan er twee (groene en gele zone) toegankelijk zijn voor het publiek. Ook worden er minder mensen tegelijk toegelaten op Navagio Beach.

De groene zone ligt op het strand recht voor het scheepswrak en is het veiligst. Hier mag iedereen komen. In de gele zone rond het wrak bestaat een klein veiligheidsrisico. Bezoekers worden her gecontroleerd toegelaten. De buitenste (rode) zone bij de rotsen is te gevaarlijk en blijft afgesloten.

De drie veiligheidszones op het Navagio-strand. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Vorige week maakte de havenautoriteit van Zakynthos nog bekend dat het strand en de baai voorlopig gesloten zouden blijven, vanwege een onderzoek naar de veiligheid. In september vorig jaar raakten zeven mensen gewond toen een deel van de klif bij het strand plots instortte.

Navagio Beach dankt zijn naam aan het wrak van de Panagiotis, die in 1980 in het noordwesten van Zakynthos aan de grond liep (ναυάγιο betekent ‘wrak’). Het is een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland en trekt jaarlijks duizenden toeristen.

Het strand ligt in een baai, beschut door hoge kalkstenen kliffen en is alleen per boot bereikbaar. Via een platform kunnen mensen het wrak ook van bovenaf bekijken. Navagio Beach prijkt ook op diverse lijstjes met mooiste stranden ter wereld, ook is het een populaire plaats voor basejumpers.

2 Responses to Scheepswrakstrand Zakynthos gaat weer open

  1. […] Update 04/04: Goed nieuws voor iedereen die een vakantie heeft geboekt naar Zakynthos: het beroemde strand met het scheepswrak is weer toegankelijk voor bezoekers. Wel gelden er restricties op het strand. […]

  2. […] Scheepswrakstrand Zakynthos gaat weer open […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: