Grote brand verwoest deel Strofylia-bos

Een grote bosbrand heeft een deel van het Strofylia-bos in het noordwesten van de Peloponnesos verwoest. De brand ontstond gisteren aan het begin van de middag in het gebied bij Kounoupeli.

De brandweer spreekt van een ‘gevaarlijke bosbrand’ vanwege de sterke wind die in het gebied waait. De regionale gouverneur Apostolos Katsifaras noemde de brand ‘een van de grootste die hij de afgelopen jaren heeft gezien’.

“Ik heb de autoriteiten gevraagd om blusvliegtuigen te sturen, want anders denk ik dat we het vuur niet onder controle kunnen krijgen”, zei Katsifaris tegen persbureau AMNA.

Volgens de lokale nieuwssite Ilialive was aan het einde van de avond al 2000 hectare bos afgebrand. Tientallen brandweerlieden proberen de brand onder controle te krijgen, maar door de aantrekkende wind laait het vuur weer op.

Het Strofylia-bos is het grootste dennenbos van Griekenland, met bomen in de vorm van grote parasols. Het ligt op een smalle landtong tussen de Prokopos-lagune en de Ionische Zee en maakt deel uit van een nationaal park van 22 vierkante kilometer. Het Nationaal park Kotychi-Strofylia is een ‘Natura 2000’-gebied en wordt beschermd door de Ramsar Conventie.

Het gebied ligt op een trekvogelroute en in het park leven schildpadden, vossen, egels, jakhalzen, otters, uilen en ijsvogels. In het duingebied van het park bloeien zeenarcis en helmgras. Op het strand legt de Onechte Karetschildpad haar eieren.

 

2 Responses to Grote brand verwoest deel Strofylia-bos

  1. […] Grote brand verwoest deel Strofylia-bos […]

  2. […] Grote brand verwoest deel Strofylia-bos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: