Campagne tegen ezelritjes op Santorini

“Put yourself in their hooves”. Bekijk het ook eens vanuit het oogpunt van de ezels, is de boodschap die dierenorganisaties willen meegeven aan toeristen op Santorini.

Dagelijks maken de ezels ongeveer zeven ritjes met (zwaarlijvige) toeristen van de oude haven naar de hoofdstad Fira over steile trappen die bijna 600 treden tellen. De dieren hebben er zwaar onder te lijden. Ze hebben vaak een ingezakte of gebroken ruggengraat door de zware last en open wonden op hun rug door slecht passende zadels.

Toeristen worden daarom aangemoedigd om zelf te wandelen of de kabelbaan te nemen als ze van de oude haven naar Fira willen.

“Onze ‘In their hooves’-campagne wil toeristen laten nadenken voordat ze ezels als taxi’s gebruiken om de steile trappen bij de haven van Fira te beklimmen”, zegt Catherine Rice, woordvoerster van The Donkey Sanctuary, de organisatie die de campagne lanceerde, in The Guardian. “Er zijn andere opties, zoals wandelen of een kabelbaan nemen.”

Ook burgemeester Nikos Zorzos staat achter het initiatief. “We gaan flyers met de slogan ‘Put yourself in their hooves’ uitdelen aan toeristen en eigenaren van de ezels. De ezels zijn onderdeel van onze traditie. Vooral jonge eigenaars hebben begrepen dat het nodig is om voor hen te zorgen.”

Ophef over welzijn ezels

Afgelopen zomer ontstond veel ophef over het welzijn van de ezels die dag in, dag uit over steile hellingen sjouwen met toeristen op hun rug. Dierenactivisten startten een online petitie tegen de ‘hersenloze en onnodige foltering’ van de ezels op Santorini. De petitie werd ondertekend door meer dan 108.000 mensen.

Het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel bepaalde vorig jaar al dat ezels geen lasten meer mogen dragen van meer dan 100 kilo, όf van meer dan één vijfde van hun eigen gewicht. Ook is het inzetten van zwangere of gewonde ezels niet meer toegestaan. Ondanks de nieuwe regels van het ministerie blijven de ezels op Santorini een populair vervoermiddel.

4 Responses to Campagne tegen ezelritjes op Santorini

  1. Rob Alberts schreef:

    Ik weeg meer dan 100 kilo.
    Maar daar loop ik vooral zelf mee rond!

    Diervriendelijke groet,

  2. […] Campagne tegen ezelritjes op Santorini […]

  3. […] trokken vorig jaar al aan de bel over het lot van de ezels op Santorini. Dit voorjaar werd een campagne gelanceerd die toeristen wil toeristen laten nadenken voordat ze ezels als taxi’s gebruiken om de steile […]

  4. […] Campagne tegen ezelritjes op Santorini […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: