Athene pakt graffiti aan in historisch centrum

De Stadioustraat in Athene voor en na de schoonmaak

Tientallen gebouwen in de zogenaamde historische driehoek van Athene krijgen een grondige schoonmaakbeurt. De gemeente gaat lelijke graffiti, illegale posters en andere markeringen verwijderen van de gevels.

Het project, dat wordt gefinancierd met giften van de particuliere sector, is onderdeel van het ambitieuze stadsvernieuwingsprogramma dat vorig jaar werd aangekondigd. Dat programma trekt 9,5 miljoen euro uit voor vier grote projecten: het opknappen van de Nationale Tuin in het centrum van Athene, de buurt Agios Pandeleimonas, de commerciële driehoek en het aanleggen of opknappen van fietsstroken in de stad.

Burgemeester Giorgos Kaminis zegt dat het bestrijden van ‘visueel vandalisme’ de eerste prioriteit heeft. Er is volgens Kaminis al 8300 vierkante meter aan gevels schoongemaakt, sommige daarvan zijn architectonische schatten. De gevels zijn daarna voorzien van een beschermende laag die ervoor zorgt dat ze ook schoon blijven. Ook is er een speciaal schoonmaakteam paraat dat nieuwe bekladdingen binnen 48 uur verwijdert.

Inwoners van buurten als Monastiraki en Psyrri, die ook populair zijn bij toeristen, klagen al langer over verwaarlozing, vuile straten en onverschilligheid bij de gemeente.

5 Responses to Athene pakt graffiti aan in historisch centrum

  1. G. Dam schreef:

    Goed nieuws, Natascha. Als dát geen mooi verjaardagscadeau is ??

    Groeten, Gerard Dam

  2. […] Athene pakt graffiti aan in historisch centrum […]

  3. […] Athene pakt graffiti aan in historisch centrum […]

  4. […] van de gemeente Athene om de leefbaarheid in de stad te bevorderen. Enkele andere projecten zijn de aanpak van graffiti, een ‘urban art gallery’ op verdeelkasten en digitale bankjes waar je naar verhalen van de stad […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: