Navagio-strand Zakynthos tot nader order dicht

[klik op afbeelding voor een vergroting]

Het strand met het scheepswrak is een van de trekpleisters van Zakynthos, maar het is onzeker of toeristen deze zomer Navagio Beach kunnen bezoeken. De havenautoriteit heeft de baai tot nader order afgesloten voor alle vaartuigen. Het uitkijkpunt boven het strand is wel toegankelijk.

De baai en het strand zijn voorlopig verboden gebied, omdat er mogelijk gevaar bestaat voor nieuwe aardverschuivingen. In september vorig jaar stortte een deel van de rotswand bij het strand in. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Het strand en het uitkijkpunt bovenaan de 200 meter hoge klif werden toen tijdelijk afgesloten. Ook de zware aardbeving die Zakynthos in oktober 2018 opschrikte veroorzaakte ook aardverschuivingen op Navagio Beach.

Naar aanleiding van dat incident wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid van het strand. De uitkomsten zijn nog niet bekend. Op basis van de resultaten van het onderzoek kan de havenautoriteit besluiten om veilige delen van het strand alsnog open te stellen voor het publiek. De kustwacht en het havenbedrijf zullen dan streng toezicht houden op naleving van de regels.

Navagio Beach dankt zijn naam aan het wrak van de Panagiotis, die in 1980 in het noordwesten van Zakynthos aan de grond liep (ναυάγιο betekent ‘wrak’). Het is een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland en trekt jaarlijks duizenden toeristen.

Het strand ligt in een baai, beschut door hoge kalkstenen kliffen en is alleen per boot bereikbaar. Via een platform kunnen mensen het wrak ook van bovenaf bekijken.

 

  • Update 04/04: Goed nieuws voor iedereen die een vakantie heeft geboekt naar Zakynthos: het beroemde strand met het scheepswrak is weer toegankelijk voor bezoekers. Wel gelden er restricties op het strand.

2 Responses to Navagio-strand Zakynthos tot nader order dicht

  1. […] Navagio-strand Zakynthos tot nader order dicht […]

  2. […] week maakte de havenautoriteit van Zakynthos nog bekend dat het strand en de baai voorlopig gesloten zouden blijven, vanwege een onderzoek naar de veiligheid. In september vorig jaar raakten zeven mensen gewond toen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: