Mikis Theodorakis (93) opgenomen in ziekenhuis

Mikis Theodorakis is opgenomen in een ziekenhuis in Athene. De 93-jarige wereldberoemde componist wordt sinds vorige week behandeld voor hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen.

Het ziekenhuis laat vandaag in een verklaring weten dat Theodorakis op 26 februari met spoed is opgenomen een versnelde hartslag (tachycardie), kortademigheid en boezemfibrilleren (atriale fibrillatie). Hij wordt behandeld met medicijnen en blijft voorlopig in het ziekenhuis.

Verdere details over zijn conditie werden niet bekendgemaakt. Vanwege zijn hoge leeftijd en eerdere gezondheidsproblemen zou zijn toestand wel zorgelijk zijn. In augustus vorig jaar werd Theodorakis na een hartaanval enkele dagen opgenomen op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Athene.

Mikis Theodorakis schreef meer dan 1000 liedjes en zijn muziek is in Griekenland nationaal cultuurgoed. Buiten Griekenland is hij vooral bekend als componist van de muziek voor de films Zorba de Griek (1964), Z (1969) en Serpico (1973).

Onder het kolonelsregime was de muziek van Theodorakis verboden, de componist zelf werd gearresteerd en in 1970 verbannen. Na de val van het kolonelsregime in 1974 keerde Theodorakis terug naar Griekenland en werd hij actief in de politiek. Van 1990 tot 1992 was hij minister in de regering van Konstantinos Mitsotakis.

Ondanks zijn hoge leeftijd en zwakke gezondheid is Theodorakis bog altijd politiek actief. Zijn laatste publieke optreden was vorig jaar februari toen hij sprak tijdens een groot “Macedonië is Grieks”-protest in Athene.

Update 08/03: Mikis Theodorakis heeft vandaag in Athene een operatie ondergaan waarbij een pacemaker is geplaatst, meldt de krant Kathimerini

6 Responses to Mikis Theodorakis (93) opgenomen in ziekenhuis

 1. Ria van Oosten schreef:

  All the best for mr. Theodorakis.
  We love him so much!!!
  07-03-2019.

 2. Fred Meere schreef:

  Bad news! Mikis Theodorakis gave the world unforgettable music. A great Greek composer and politician. Wish him all the best.🇬🇷🎶🏛
  Fred Meere, 07.March 2019.

 3. […] Mikis Theodorakis (93) opgenomen in ziekenhuis […]

 4. […] was even schrikken toen de 93-jarige Mikis Theodorakis in maart werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook de 97-jarige verzetsheld Manolis Glezos belandde twee keer in het ziekenhuis. Beide heren […]

 5. […] care, waar hij enkele dagen moest blijven. Ook in februari vorig jaar verbleef de componist enige tijd in het ziekenhuis met […]

 6. Ria van Oosten schreef:

  Al sinds mijn vroege jeugd is Mikis Theodorakis mijn grote inspirator. In de zeventiger jaren bezocht ik al zijn concerten in Nederland. Zijn muziek was toen zeer actueel en gedreven.
  Ik ben nu 74 jaar en luister nog dagelijks naar zijn geweldige muziek!
  Ik hoop dat hij nog lang onder ons mag zijn .
  Een “Grote Griek” en een integer wijs mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: