‘Better Love’ is Griekse Songfestival-inzending

In februari werd al bekend dat Katerine Duska dit jaar Griekenland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, maar nu weten we ook met welk lied de Grieks-Canadese zangeres dat gaat doen. “Better Love” heet het nummer dat Duska schreef met de singer-songwriters Leon of Athens en David Sneddon. Volgens de Griekse omroep ERT gaat het nummer over de eeuwige zoektocht naar een hogere liefde, een liefde die diep, onvoorwaardelijk en onbevangen is.

De keuze om Katerine Duska af te vaardigen naar het Songfestival was unaniem. Volgens de leden van de selectiecommissie gaven haar unieke stem en haar muziek en teksten, die een moderne trend vertegenwoordigen, de doorslag. De muzikale stijl van de jonge zangeres heeft overeenkomsten met de donkere klanken van Lykke Li en Jessie Ware en haar kenmerkende soulvolle schorre stem wordt vergeleken met die van Amy Winehouse.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 14, 16 en 18 mei gehouden in Tel Aviv (Israël). Griekenland is ingeloot in de eerste halve finale op 14 mei, België is daarin een van de concurrenten. Van de deelnemers gaan er tien door naar de finale op 18 mei.

2 Responses to ‘Better Love’ is Griekse Songfestival-inzending

  1. […] ‘Better Love’ is Griekse Songfestival-inzending […]

  2. […] kant laten zien in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Gaat ze het redden met haar zelfgeschreven nummer “Better love”? Om alvast in de stemming te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: