Griekse NASA-onderzoekster is Barbie-rolmodel

[klik op een afbeelding voor een vergroting]

Ter ere van de 60e verjaardag van Barbie en Internationale Vrouwendag (8 maart) heeft fabrikant Mattel een serie poppen uitgebracht van vrouwelijke rolmodellen. Voor een van die bijzondere Barbies heeft de Griekse NASA-onderzoekster Eleni Antoniadou model gestaan.

De 31-jarige Antoniadou wordt beschouwd als een van de beste jonge wetenschappers ter wereld. Ze doet bij NASA onderzoek naar nieuwe stamceltherapeutica voor transplantaties, stamcelbiobanking en de effecten van ruimtestraling en microzwaartekracht. De baanbrekende methode kan miljoenen levens redden. Haar werk op het gebied van kunstmatige orgaantransplantatie wordt wereldwijd erkend.

Antoniadou studeerde computerwetenschappen en biomedische informatica aan de universiteit van Thessalië. Op het gerenommeerde University College London en de Universiteit van Illinois behaalde ze diploma’s in nanotechnologie, regeneratieve geneeskunde, bio-engineering en weefseltechnologie.

“Er waren veel momenten waarop ik dacht dat de obstakels te groot waren om te overwinnen”, zegt Antoniadou in een persbericht. “Maar ik geloofde in mezelf. Een droom waar je een datum aan hangt, wordt een doel. En elk doel kun je bereiken als je heel kleine stapjes zet. Iedere stap brengt je elke dag dichter bij het bereiken van je droom. Je kunt worden waar je van droomt.”

Met de serie #MoreRoleModels wil Barbie meisjes over de hele wereld inspireren en laten zien dat ze alles kunnen worden wat ze willen. Andere vrouwelijke rolmodellen die dit jaar worden geëerd met een speciale Barbie zijn onder anderen tennisster Naomi Osaka, bergbeklimmer Karla Wheelock, sportjournalist Melodie Robinson en surfer Maya Gabeira.

Update 18/09/2019: Eleni Antoniadou is in opspraak geraakt omdat enkele van haar uitspraken en claims over zichzelf niet lijken te kloppen. Zo zou ze niet bij NASA hebben gewerkt, maar er alleen een opleidingsprogramma in de zomermaanden hebben gevolgd.

Ook zou ze geen academische graad hebben, maar slechts twee postuniversitaire titels. De NASA-ESA Outstanding Researcher Award lijkt volgens Greek Hoaxes niet te bestaan en haar naam komt niet voor op de lijsten van award-winnaars bij de NASA.

3 Responses to Griekse NASA-onderzoekster is Barbie-rolmodel

 1. Helen Danopoulos schreef:

  Hoi Natascha, Even een vraag..vandaag werd ik door mijn zwager en vrienden uit Oud Korinthe geinformeerd dat onze koumbaros door een stier is gedood terwijl hij aan het werk was. HeToch is op Griekse tv geweest. Geef jij hier ook bericht over?

  Met vriendelijke groet,

  Helen Danopoulos

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  • Natascha schreef:

   Wat triest… Gecondoleerd 🍀 Ik heb het bericht wel ergens voorbij zien komen, maar er verder niets mee gedaan omdat het naar mijn idee (hoe tragisch ook) toch iets te lokaal nieuws was.

 2. […] Griekse NASA-onderzoekster is Barbie-rolmodel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: