Carnaval van Patras zet zinnen op wereldrecord

De organisatoren van het carnaval in Patras willen een gooi doen naar een vermelding in het Guinness Book of Records. Morgen doen ze in de havenstad in het westen van Griekenland een poging om het wereldrecord voor de grootste carnavalsdans te vestigen.

Voor de recordpoging heeft het Patras-paradeteam een eenvoudige, 8 minuten durende dansact bedacht die door meer dan 1000 professionele en amateurdansers wordt uitgevoerd. Inwoners van Patras en andere bezoekers van het carnaval worden uitgenodigd om ook mee te doen.

Volgens woordvoerder Marios Ioannidis kan de recordpoging op heel wat enthousiasme rekenen. “Mensen omarmen het idee omdat het iets nieuws is en we verwachten dat er veel mensen komen om te mee te dansen”, zei hij tegen persbureau AMNA.

Het carnaval van Patras (Patrino karnavali) is het grootste carnavalsfeest van Griekenland en één van de grootste van Europa. Het is een hele reeks evenementen waaronder dansfeesten, parades, verborgen schattenjacht en het kindercarnaval. Hoogtepunt is de grote optocht in het laatste carnavalsweekeinde dat wordt afgesloten met de rituele verbranding van de carnavalskoning in de haven van Patras.

De recordpoging is op 7 maart 2019 om 19.00 uur op de evenementenlocatie Royal Patras. De choreografie van de dans ziet er zo uit

Update 08/03: De recordpoging is geslaagd: ongeveer 1000 mensen deden mee aan de grootste carnavalsdans. Bekijk de uitvoering hier:

3 Responses to Carnaval van Patras zet zinnen op wereldrecord

  1. […] Carnaval van Patras zet zinnen op wereldrecord […]

  2. […] Carnaval van Patras zet zinnen op wereldrecord […]

  3. […] Carnaval van Patras zet zinnen op wereldrecord […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: