Opnieuw oud pand ingestort in Athene

Opnieuw is in het historische centrum van Athene een oud en verlaten pand ingestort. Het in 1886 gebouwde huis stond in Iouliou Smith-straat, onder de Pnyx-heuvel en nationale observatorium van Athene.

Rond tien uur vanmorgen stortte het huis in, op dat moment was er niemand in het pand aanwezig. De eigenaar zou op Kefalonia wonen. Het pand was al sinds 1975 onbewoond. Een buurman vertelde aan Griekse media dat hij een dag eerder al had opgemerkt dat de pui van het gebouw naar voren kwam. Hij lichtte de gemeente in en die zou  het pand volgende week komen inspecteren.

Twee dagen geleden stortte een oud en verlaten huis in de wijk Kerameikos onverwacht in. Ook hier raakte niemand gewond. Wel werden twee auto’s die voor het pand geparkeerd stonden onder het puin bedolven. Er wordt gesuggereerd dat de sterke regenval van de afgelopen weken de muren van de oude gebouwen heeft aangetast.

Volgens omroep ERT telt het historische centrum van Athene meer dan 1400 oude huizen die door de eigenaar zijn verlaten of die een ‘onbekende eigenaar’ hebben.

Update 13/02: De gemeente Athene is van plan om 9 verlaten en vervallen panden te laten slopen vanwege een gevaarlijke situatie. Het besluit is genomen nadat twee onbewoonde panden vlak na elkaar instortten.

Van de ongeveer 1800 verlaten gebouwen en woningen in de Griekse hoofdstad zijn er 70 aangemerkt als gevaarlijk. De eigenaren van de leegstaande panden hebben vaak geen financiële middelen om ze te onderhouden als gevolg van de crisis.

One Response to Opnieuw oud pand ingestort in Athene

  1. […] Opnieuw oud pand ingestort in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: