The Favourite genomineerd voor 10 Oscars

The Favourite is een van de grootste kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars. De nieuwste film van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, heeft 10 nominaties in de wacht gesleept.

De film maakt kans op een beeldje voor de beste film, Lanthimos is genomineerd in de categorie beste regisseur, Olivia Colman is genomineerd in de categorie beste actrice terwijl Emma Stone en Rachel Weisz kans maken op de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

The Favourite is ook genomineerd in de categorieën beste cinematografie, beste productie design, beste set decoration, beste kostuumontwerp en beste montage.

De film is een absurdistische periode-komedie over twee rivalen die de strijden om de gunst van de koningin in achttiende-eeuws Engeland. De hechte relatie tussen Queen Anne (Olivia Colman) en Sarah Churchill (Rachel Weisz) wordt bedreigd door de komst van Sarah’s nicht, Abigail Masham (Emma Stone). Er ontstaat een bittere rivaliteit over de vraag wie de favoriet van de koningin is.

The Favourite won vorig jaar al twee belangrijke prijzen op het Filmfestival van Venetië en het recordaantal van 10 prijzen bij de uitreiking van de British Independent Film Awards (BIFA). Olivia Colman won eerder deze maand voor haar rol als Queen Anne een Golden Globe.

De Oscars worden uitgereikt op 25 februari 2019.

  • Trailer van The Favourite:

Update 25/02: The Favourite heeft bij de uitreiking van de Oscars slechts één van de tien nominaties verzilverd. Olivia Colman (Queen Anne) won de Academy Award voor beste actrice.

4 Responses to The Favourite genomineerd voor 10 Oscars

  1. […] The Favourite genomineerd voor 10 Oscars […]

  2. […] filmprijzen en is dit jaar een van de grootste kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars. De film heeft 10 nominaties in de wacht gesleept. De Oscars worden op 25 februari […]

  3. […] De jury in Cannes werd geleid door regisseur Alejandro González Iñárritu. Ook de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos zat in de jury. Zijn zwartkomische kostuumdrama The Favourite uit, was dit jaar genomineerd voor tien Oscars. […]

  4. […] van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos sleepte een karrenvracht aan prijzen in de wacht en was genomineerd voor 10 Oscars (maar won er slechts één). Lanthimos maakte dit jaar ook nog een modeshoot voor het Italiaanse […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: