Zes nieuwe poederbrieven bezorgd bij universiteiten

Nadat gisteren 12 poederbrieven werden gestuurd aan 11 verschillende universiteiten in het hele land, hebben vandaag 6 Griekse universiteiten een soortgelijke envelop ontvangen.

Volgens de politie gaat het om de campussen in Ioannina, Rethymnon, Patras, Korinthe en Lamia en het particuliere Mediterranean College in Thessaloniki. De brieven werd niet geopend en de brandweer heeft de verdachte enveloppen opgehaald voor nader onderzoek.

Gisteren werden poederbrieven verstuurd aan universiteiten in Athene, Kreta, Lesbos, Kefalonia, Corfu, Arta, Sparta en Volos. Sommige verdachte brieven werden al op het postkantoor onderschept. De enveloppen zijn een tijd geleden per post verstuurd, enkelen werden al rond Kerstmis bezorgd.

Alle brieven werden verzonden vanuit Kerala, een stad in het zuiden van India. De gele enveloppen zijn voorzien van een zegel, vier Indiase postzegels en gelabeld met de woorden ‘Islamitische inhoud’, geschreven in het Engels. In sommige enveloppen zat ook een wit poeder. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat het poeder is gemaakt van irriterende stoffen die worden gebruikt bij de productie en verbetering van kleefstoffen en drukinkt.

Zeker 12 mensen die in contact kwamen met de enveloppen – personeel van universiteiten en postkantoren en een agent – moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis omdat ze last hadden van ademhalingsproblemen. Geen van hen zou er blijvende gezondheidsproblemen aan hebben overgehouden.

Het bureau voor burgerbescherming waarschuwt postkantoren en universiteiten alert te zijn op verdachte pakketten en deze niet te openen. De anti-terreurafdeling van de politie onderzoekt de zaak.

Verdachte envelop bezorgd in Moria
Ook bij het vluchtelingenkamp in Moria op Lesbos werd een verdachte envelop bezorgd, meldt persbureau AMNA. De brief, die werd verzonden via een koeriersbedrijf, was afkomstig uit Oman. Het administratiekantoor van het kamp werd ontruimd en de brandweer heeft de envelop meegenomen voor onderzoek.

Update 12/01: Het aantal ontdekte poederbrieven is inmiddels opgelopen naar 31. De meeste brieven bereikte de universiteiten waarvoor ze bestemd waren, enkele andere werden onderschept op het postkantoor. Een brief werd bezorgd bij vluchtelingenkamp Moria. Onderzoek heeft uitgewezen dat het poeder in de enveloppen een niet-giftige industriële kleefstof.

2 Responses to Zes nieuwe poederbrieven bezorgd bij universiteiten

  1. […] 11 verschillende universiteiten in het hele land, hebben vandaag 6 andere Griekse universiteiten een soortgelijke envelop ontvangen. Alle brieven werden gepost in […]

  2. […] Zes nieuwe poederbrieven bezorgd bij universiteiten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: