Bijna 1500 schildpadnesten geteld op Zakynthos

2018 was voor de Caretta Caretta (onechte karetschildpad) op Zakynthos een uitermate goed jaar. Op het eiland werden bijna 1500 nesten geteld.

Tijdens het broedseizoen, dat loopt van mei tot oktober, telden vrijwilligers van Archelon, een organisatie die zeeschildpadden in Griekenland beschermt, en het Nationale Marinepark van Zakynthos 1454 nesten op de zes stranden langs de baai van Laganas.

Eerder dit jaar meldde Archelon al dat het aantal nesten ten opzichte van 2017 met 139 procent was gestegen.

Op het strand van Sekanies, een populaire legplaats van de Caretta Caretta in het zuidooosten van Zakynthos, werden in het broedseizoen 783 nesten en 93.960 eieren aangetroffen. Gemiddeld slaagt slechts 1 op de 1000 babyschildpadden erin om te overleven.

De Caretta Caretta is één van de oudste soorten zeeschildpadden en een beschermde diersoort. De dieren zijn gemiddeld één meter groot, wegen rond de 125 kilo en kunnen ongeveer 90 jaar oud worden. De baai van Laganas op Zakynthos is één van de belangrijkste broedgebieden van de schildpadden. De Caretta legt zijn eieren aan de zuidkant van het eiland vanwege de beschutte stranden en de temperatuur van het water.

Toeristen moeten zich op de stranden aan de voorgeschreven regels houden ’s Avonds is het niet toegestaan om op het strand te komen. Dan is het exclusief voor de Caretta’s die hun eieren komen leggen, of voor de kleine schildpadjes die ongestoord hun weg naar de zee moeten vinden.

2 Responses to Bijna 1500 schildpadnesten geteld op Zakynthos

  1. […] Bijna 1500 schildpadnesten geteld op Zakynthos […]

  2. […] Bijna 1500 schildpadnesten geteld op Zakynthos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: