Griekenland maakt gezamenlijk bid voor EK of WK

Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Servië gaan zich gezamenlijk kandidaat stellen voor de organisatie van het EK voetbal in 2028 of het WK in 2030. Dat hebben de regeringsleiders van de vier landen afgesproken tijdens een top in Belgrado.

Er zal een commissie met 16 leden worden gevormd, waarvoor elk land vier vertegenwoordigers levert. De vier landen hebben tot december 2021 de tijd om zich officieel kandidaat te stellen.

Samenwerking op de Balkan

Tijdens hun ontmoeting spraken de vier regeringsleiders ook over manieren waarop de samenwerking op diverse gebieden kan worden verbeterd. Griekenland, Roemenië en Bulgarije lieten weten dat ze Servië steunen bij het streven om toe te treden tot de Europese Unie. Servië onderhandelt al sinds januari 2014 met de EU over toetreding.

“Wij vinden dat de Balkan het centrum van vrede, samenwerking, co-ontwikkeling en economische samenwerking moet worden”, zei premier Alexis Tsipras bij de gezamenlijke verklaringen na afloop van de top. “Maar dit kan alleen door uitbreiding van de EU”, voegde hij eraan toe.

Tsipras prees ook de groeiende samenwerking tussen de landen in de regio. “We hebben een heel goed team gecreëerd. Een team dat geleerd heeft te combineren, passes geeft, goed verdedigt en de belangen van ieder land én de regio beschermt omdat dit gemeenschappelijke interesses zijn.”

One Response to Griekenland maakt gezamenlijk bid voor EK of WK

  1. […] Griekenland maakt gezamenlijk bid voor EK of WK […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: