Het Griekse eiland zonder naam

Griekenland telt zo’n 6000 eilanden en eilandjes, waarvan er 227 bewoond zijn. Kreta, Santorini en Corfu zijn bekend, terwijl de namen Kastelorizo, Astypalea en Sifnos misschien niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Maar er is ook een bewoond eiland dat helemaal geen naam heeft.

Dat naamloze eilandje ligt het meer van Ioannina (of het Pamvotidameer), tegenover de gelijknamige stad in de regio Epirus. Auto’s zijn er niet te vinden, wel heeft het 300 gastvrije inwoners, 7 Byzantijnse en post-Byzantijnse kloosters en een rijke geschiedenis. Archeologische ontdekkingen hebben aangetoond dat de eerste nederzetting op het eiland gebouwd werd tijdens de kopertijd (5500 – 3300 voor Christus). Het eiland heeft ook als toevluchtsoord gediend voor Ali Pasha.

Het eiland is bereikbaar met kleine bootjes die ieder half uur vertrekken vanuit Ioannina. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten. Greek Reporter nam een kijkje op Νήσος Ιωαννίνων, het eiland van Ioannina.

4 Responses to Het Griekse eiland zonder naam

  1. […] Video: Het Griekse eiland zonder naam […]

  2. Connie VanderLinde schreef:

    Leuk !!! Ik was er nog van het weekend maar er helemaal niet bij stil gestaan dat het eiland geen naam heeft. Is daar een reden voor ????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: