Opnieuw twee krachtige naschokken bij Zakynthos

Zakynthos is vanmorgen vroeg opgeschrikt door twee nieuwe naschokken van de aardbeving van 26 oktober. De nieuwe bevingen hebben geen schade veroorzaakt op het eiland.

De eerste naschok , met een kracht van 4.4 op de Schaal van Richter, vond plaats om 05.11 uur lokale tijd. Het epicentrum lag 78 ten zuiden van Zakynthos op een diepte van 10 kilometer. Zeven minuten later volgde de tweede beving met een kracht van 5.0. Het epicentrum van deze beving lag 59 kilometer ten zuidwesten van Zakynthos op een diepte van 7 kilometer.

Volgens deskundigen hoeven de inwoners van het Ionische eiland zich geen zorgen te maken over de sterke naschokken. “De reeks naschokken na een zeer sterke aardbeving kan wel een maand duren, soms zelfs twee”, zei Gerassimos Papadopoulos, hoofd van het Institute of Geodynamics Research Center. “Er is geen reden voor mensen om zich zorgen te maken.”

Op 26 oktober werd het eiland opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de Schaal van Richter. Sindsdien zijn er tientallen naschokken geregistreerd, 21 van de naschokken hadden een magnitude van minimaal 4.0. De zwaarste naschok – begin deze week – had een kracht van 5.3 op de Richterschaal.

Door de beving is Zakynthos 5 centimeter verschoven in zuidwestelijke richting. De stad Pyrgos op de Peleponnesos is 1,7 centimeter naar het westen verschoven.

2 Responses to Opnieuw twee krachtige naschokken bij Zakynthos

  1. […] Opnieuw twee krachtige naschokken bij Zakynthos […]

  2. […] het eiland 5 centimeter verschoven in zuidwestelijke richting. Na de de eerste beving volgde een reeks sterke naschokken, die nog altijd aanhoudt. De zwaarste naschok tot dusver had een kracht van 5.3 op de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: