Grote bosbrand op Sithonia

Een grote bosbrand heeft op Sithonia – het middelste schiereiland van Chalkidiki in Noord-Griekenland – een gebied met pijnbomen verwoest. Door de harde wind is het vuur moeilijk onder controle te krijgen.

Volgens persbureau AMNA is de rook boven Sithonia vanaf grote afstand te zien. De brand begon vanmorgen rond 05.40 uur in de buurt van Platanitsi, aan de oostkant van het schiereiland, waarschijnlijk door een boom die op een hoogspanningsmast viel.

Om het vuur te bedwingen zijn 37 brandweerwagens, talloze vrijwillige brandweerlieden, twee blusvliegtuigen en twee helikopters ingezet. “De situatie is moeilijk, harde wind waait, het vuur woedt vlak boven Sarti,” zei Paris Deblas, de loco-burgemeester van Sithonia, tegen radiostation Praktoreio FM.

In het dorp Sarti is de elektriciteit uitgevallen en ligt het mobiele telefoonverkeer plat. De lokale autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen voor het gebied rond Sarti en zijn voorbereid op een mogelijke evacuatie van bewoners.

Later op de dag breidde het vuur zich uit naar het strand van Achlada. Het kleine aantal mensen dat daar in deze tijd van het jaar woont, werd geëvacueerd. De lokale autoriteiten zullen meer bewoners evacueren wanneer dat nodig is.

Brand bij Filyro

Vanmorgen brak ook een grote brand uit bij het dorp Filyro, 10 kilometer ten noordoosten van Thessaloniki. Bewoners van het dorp verlieten hun huizen toen het vuur dichterbij kwam. Het SOS Kinderdorp dat in de buurt ligt is volgens de brandweer niet in gevaar geweest, omdat het vuur zich in de tegenovergestelde richting verplaatste.

De brand  bij Filyro is inmiddels onder controle.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

One Response to Grote bosbrand op Sithonia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: