‘Griekse volk toonde solidariteit met vluchtelingen’

Premier Alexis Tsipras heeft in New York de Global Hope Coalition-award in ontvangst genomen. Griekenland kreeg de prijs voor zijn houding in de vluchtelingencrisis.

In zijn dankwoord onderstreepte Tsipras dat hij de onderscheiding aanvaardde namens het Griekse volk en dat de burgers alle erkenning en lof verdienen. “In zeer moeilijke tijden hebben de Grieken bewezen dat ze solidariteit kunnen tonen met mensen in nood”, zei hij.

Tsipras zei dat dit vooral geldt voor de bewoners van de Egeïsche eilanden, waar grote aantallen vluchtelingen en migranten de Europese Unie binnenkwamen. Volgens de premier hebben zij de zware last van heel Europa op de moeilijke momenten van de vluchtelingencrisis gedragen.

“We zijn trots omdat de Grieken hun hart openden in de tijd dat andere landen in Midden-Europa muren en hekken bouwden”, zei hij. “We hebben aangetoond dat solidariteit en respect voor mensenrechten altijd het juiste antwoord zijn, zelfs op de moeilijkste en meest veeleisende momenten. Als we ervoor kiezen om aan de andere kant te gaan staan en te kiezen voor angst, haat en xenofobie, dan zijn we gedoemd. Omdat de geschiedenis niet mag worden genegeerd.”

De Global Hope Coalition (een netwerk van vier non-profitorganisaties in de VS, Europa, Azië en Afrika) eert ieder jaar lokale activisten die extremisme en intolerantie bestrijden.

One Response to ‘Griekse volk toonde solidariteit met vluchtelingen’

  1. […] ‘Griekse volk toonde solidariteit met vluchtelingen’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: