Veiligheid Ionische stranden onder de loep

De veiligheid van zeven populaire stranden op de Ionische eilanden wordt binnenkort onder de loep genomen door onderzoekers. De betreffende stranden liggen op Kefalonia, Zakynthos, Corfu en Lefkas en worden omgeven door hoge kliffen.

Volgens de Griekse krant Eleftheros Typos gaat het om zeven stranden die sinds mei 2017 zijn opgenomen in een geologisch onderzoeksprogramma van de EU met als titel ‘Interventies om overstromingen, branden en bodemerosie aan te pakken en te voorkomen’. De resultaten van de studie worden niet vóór de zomer van 2019 verwacht.

De aankondiging van het onderzoek komt enkele dagen nadat op het Navagio-strand op Zakynthos zeven gewonden vielen toen een deel van de witte kalkstenen rotswand instortte. Daarbij kwam ongeveer 5000 m³ puin naar beneden. Het strand met het scheepswrak, de baai en het uitkijkpunt bovenaan de klif zijn tot nader order gesloten voor bezoekers.

Volgens seismoloog Efthymios Lekkas, verbonden aan de universiteit van Athene, bestaat het risico dat ook op andere stranden (zoals Porto Katsiki op Lefkas en Myrthos op Kefalonia) stukken van de rotsen afbreken. Dit zou een gevolg kunnen zijn van seismische activiteit in de regio.

  • De zeven stranden die onder de loep worden genomen: 

[klik op een afbeelding om de galerij te openen]

3 Responses to Veiligheid Ionische stranden onder de loep

  1. […] op Navagio Beach wordt de veiligheid op zeven stranden op de Ionische eilanden de komende tijd onder de loep genomen. Volgens seismoloog Efthymios Lekkas, verbonden aan de universiteit van Athene, bestaat het risico […]

  2. […] Veiligheid Ionische stranden onder de loep […]

  3. […] aanleiding van dat incident is een onderzoek ingesteld naar de veiligheid van het strand. Op basis van de resultaten van het onderzoek kan de havenautoriteit besluiten om […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: