Mitsotakis belooft lastenverlichting en meer banen

Tijdens zijn toespraak op de Thessaloniki International Fair heeft oppositieleider Kyriakos Mitsotakis zijn ideeën en plannen voor de toekomst van Griekenland uit de doeken gedaan. Hij wil onder andere de belastingen en bijdragen voor de sociale zekerheid verlagen.

“Griekenland kan de komende tien jaar met gemiddeld 4% groeien en de schuld zal drastisch worden verlaagd”, aldus Mitsotakis.

De leider van Nea Dimokratia (ND) stelde opnieuw voor dat de onroerendgoedbelasting ENFIA met 30 procent omlaag moet (iets wat hij ook al zei in 2016) en dat deze belasting voortaan geïnd moet worden door de gemeenten. “De burgers kunnen dan zien waar hun belastinggeld naartoe gaat en de lokale overheid kan dan direct verantwoordelijkheid afleggen”, aldus Mitsotakis. De maatregel zou in 2021 na een overgangsperiode in werking moeten treden.

Mitsotakis nam in Thessaloniki ook alvast een voorschot op de verkiezingen die in 2019 worden gehouden. De leider van Nea Dimokratia is er zeker van dat zijn partij dan als winnaar uit de bus zal komen:  “De Griekse burgers weten wie hen heeft bedrogen en hen blijft bedriegen.” De ‘eerste prioriteit’ van zijn regering wordt het geleidelijk verminderen van de kosten voor leningen, zodat Griekenland niet wordt blootgesteld aan de markten, zei hij.

Hij presenteerde in Thessaloniki zes prioriteiten voor Griekenland en de Grieken als zijn conservatieve partij Nea Dimokratia aan de macht komt. Mitsotakis beloofde tijdens zijn speech onder andere om belastingen drastisch te verlagen, de kapitaalcontroles onmiddellijk af te schaffen en zelfs de crediteuren te overtuigen om de overeengekomen primaire overschotten te verlagen. Ook zei hij binnen vijf jaar 700.000 banen te creëren in de privésector.

Over de controversiële naamdeal met Macedonië zei Mitsotakis dat ND ‘al het mogelijke heeft gedaan om de ondertekening tegen te houden’ en hij herhaalde dat zijn partij het voorstel niet zal steunen als het ter stemming in het parlement komt. “Ik wil heel duidelijk zijn: Nea Dimokratia zal deze overeenkomst niet steunen. Wat ik in Griekenland zeg, zeg ik ook in het buitenland.”

 

4 Responses to Mitsotakis belooft lastenverlichting en meer banen

 1. […] Mitsotakis belooft lastenverlichting en meer banen […]

 2. Karel schreef:

  Ja, verkiezingen op komst.
  Dan beloven ze allemaal de mooiste dingen, of je nu Tsipras of Mitsotakis heet….

 3. Jan schreef:

  Ik vind het ongelooflijk dat de partij van Jiannis Varouvakis op alle mogelijke manieren wordt geboycot door welke vorm van berichtgeving ook in Griekenland!
  Met welke Griek ik ook spreek en ze de vraag stel: ‘ Mera25, wat zegt jou dat’!
  Grote vragende ogen!!!
  Maar na een speurtocht op internet krijg ik eindelijk de positieve reacties!!

 4. Nicolas schreef:

  De aanslag onroerend goed belasting moet worden geint door de gemeente’s. Dan kan de burgers zien waar het geld naar toe gaat volgens Mitsotakis. Heeft deze man altijd liggen slapen. Is hij doof en blind. Waar blijft het geld van de auto belasting gezien de zeer slechte staat van de wegen ? Waar blijft het geld voor de reiniging gezien de grote rotzooi lans de wegen ? Hij denkt zeker één Griek te vinden die hem gelooft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: